Over ons Applicaties Productgegevens Hulpbronnen Projecten Contact  
 

Declaration of Performance

De European Construction Product Regulation (CPR – Nr. 305/2011) (Europese Bouwproduct Regelgeving) zal gelden vanaf 1 juli 2013 voor bouwproducten die vallen onder een geharmoniseerde Europese standaard, of een Europese Technische Beoordeling. Derhalve is het van toepassing op geëxtrudeerd polystyreenschuim (XPS) voor de isolatie van gebouwen en apparatuur of civiel technische werken [STYROFOAM™ROOFMATE™FLOORMATE™WALLMATE™PERIMATE™XENERGY™, etc.], en op onze membraanproducten voor gebouwen.

Als producent dient Dow Building Solutions  een “Declaration of Performance” (DOP) (prestatieverklaring) op te stellen en verantwoordelijkheid te nemen voor de conformiteit van de productdocumentatie met de verklaarde productprestatie. Elk Dow-productlabel op elke verpakkingseenheid bevat de vereiste informatie voor DOP-toegang via www.DOWDOP.com.

Door de materiaalcode en het partijnummer in te typen en door een taal te selecteren, wordt de DOP weergegeven en kan deze worden afgedrukt. Deze webpagina creëert DOP’s voor alle producten geproduceerd na 1 juli 2013. Klanten kunnen nog steeds verzoeken om een Declaration of Conformity (DoC) (conformiteitsverklaring) voor producten geproduceerd voor 1 juli, die op een latere datum worden verkocht.